Viime vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta Talvisodan syttymisestä. Aiheesta kirjoiteltiin paljon ja välillä liiankin tunnepitoisesti. Kuten historiallisista tapahtumista yleensä, riitelivät kommunistit ja porvarit aiheesta munakana-linjoilla omissa lehdissään.

Erityisesti oikeistolaisilta kirjoittajilta tuntui unohtuneen muutama tosiasia. Oikeistolaiset antavat kaiken kunnian Suomen selviytymisestä Talvisodassa poliittisille sotilasorganisaatioille, Suomen suojeluskunnille.

Totuushan kuitenkin on, että Stalinin hyökkäyksen torjui suomalainen työväenluokka. Kansa lähti yhtenäisenä torjumaan Stalinin tyranniaa. Sitä ei tänne haluttu, eikä haluta.

Porvareilla oli uskomattoman sekopäisiä ja epärealistisia unelmia Suur-Suomesta ja hyökkäyssodasta. Valtaa pitävät idiootit veivät Suomea natsi-Saksan rinnalle ja olivatpa jopa valmiita myymään koko maan Kolmannelle Valtakunnalle, jonka “tuhatvuotisen kukoistuksen” maailman työväenluokka kuitenkin lopulta murskasi!

Työväenluokasta, siis tavallisesta kansastahan armeijan rivit täytettiin! Se torjui Stalinin ja kaatoi natsit sillä aikaa kun poliitikot ja yläluokka piilotteli pommisuojissa.

…JA PASIFISTIT

Keskiluokan pasifistit torjuvat usein kaiken väkivallan käytön. Erityisesti he tuomitsevat työväenluokan vastarinnassaan käyttämän väkivallan. Mutta kuinka Romanian kansa olisi lopettanut Ceaucescun, Securitaten ja kommunistipuolueen diktatuurin ilman väkivaltaa? Entä kuinka fasistit olisi kaadettu Toisessa Maailmansodassa ilman aseita?

Pasifistit tahtovat antaa esivallalle väkivallan monopolin. Työväenluokalta väkivallan käyttö halutaan kieltää kokonaan.

Militarismin vastustaminen on toki tärkeää. Suomessa ei pakollista asevelvollisuutta ylläpidetä turvaamaan “kansan itsemääräämisoikeutta”. Se on hallitsevan luokan kansankasvatuslaitos, jolla on yksinomaan alistava, kansan kurissapitämiseen perustuva tehtävä. Me emme sitä tarvitse, sillä armeija turvaa vain yläluokkaa ja sen hallitsemaa järjestelmää, ei kansaa.

Pasifismi ei meitä kuitenkaan militarismilta ja sodilta pelasta. Meidän on todella aika viedä voitokkaaseen päätökseen luokkasota, joka lopettaisi kaikki sodat. Jos emme tätä tee, saatamme vielä joutua uhraamaan itsemme eri valtioiden yläluokkien keskinäisissä kahnauksissa ja päätämme päivämme tykinruokana.