Mitä on luokkasota?

Luokkasodaksi kutsutaan eturistiriitoja omasta työstään elävien ja niiden välillä, joiden raha työskentelee heidän puolestaan ja antaa heille riistosta hyötyä. On luokkasodan vääristelyä yhdistää se pelkästään mellakointiin, vaikkakin se voi olla mellakoinnin syynä samoin kuin muutkin syyt (kuten roturistiriidat). Se ei myöskään ole pelkästään ristiriita rikkaiden ja köyhien välillä.

Työläiset, jotka tarmokkaasti ajavat vaatimuksiaan, voivat tietyissä olosuhteissa kehittyneissä kapitalistisissa maissa tulla asunnon ja auton omistajiksi ja heillä voi olla myös sijoituksia, ja käytännöllisessä keskiluokkaisessa yhteiskunnassa voivat yläluokan ihmiset, joiden perheet eivät koskaan ole tehneet työtä tai käyneet kauppaa, tuhlata koko omaisuutensa. Myös se, että kaikki ihmiset ovat keskiluokkaa, on vain länsimainen myytti. Se pyrkii peittelemään luokkataistelua, joka kuitenkin pysyy edelleen taloudellisena tosiasiana.

Ihmiset saattavat vaihtaa luokkia (hyvällä tuurilla, ylennyksen tai avioliiton avulla jne.), aivan samoin kuin vaihdetaan kansallisuutta, mutta perustana oleva talousjärjestelmä ei muutu eikä siitä seuraava taistelu. Käytännön taisteluun voi osallistua enemmän tai vähemmän aktiivisesti yksittäisten tilanteiden mukaan, mutta kuitenkin sota vaikuttaa jokaiseen ja jatkuu yhä edelleen.

Lähde: Black Flag