Kapinatyöläisen ympäristökeskustelu jatkuu. Joku saattaisi kysyä miksi helvetissä me ympäristöstä enää puhumme, kun siitä muut jauhavat jo aivan tarpeeksi. Syitä kuitenkin on.

Ensinnäkin: luokkamme välittää maailmasta ja sen tulevaisuudesta. Meidän lastemme on elettävä siinä, ja tämä on meidän maailmamme, ei pomojen ja poliitikkojen!

Toiseksi: Vihreä liike yrittää hyötyä ympäristön kauheasta tilasta pelottelulla ja käsittämättömillä oikeistolaisilla ajatuksillaan ympäristön saastumisongelmasta ym. Näihin ajatuksiin sisältyy mm. palkan leikkausta, hintojen nostoja ja väestökontrollia.

Kolmanneksi: Vihreä lehdistö levittää ihmisten keskuuteen avuttomuuden tunnetta ja pessimismiä, mikä meille ei sovi! Sehän hyödyttää vain yläluokkaa ja pomoja.

KAPITALISMI JA YMPÄRISTÖ

07ymparisto1Teollisen vallankumouksen jälkeen kapitalismi on pumpannut ja tuputtanut savujaan, kemikaalejaan ja myrkyllisiä jätteitään ilmaan, jota hengitämme, vesiin jota juomme ja maahan, jota viljelemme. Kapitalistien metodit ovat selvät: tehdä rahaa työstämme niin paljon kuin mahdollista, rohkaista ahneutta niin paljon kuin voivat, ja riistää luonnonvaroja loputtomiin.

Pystyäkseen lisäämään voittojaan, kapitalistit ovat järjestäytyneet ylikansallisiksi ja vieneet näin saasteet myös kolmanteen maailmaan. Heidän epävarmat ja vaaralliset tehtaansa ja tuotantolaitoksensa ovat myrkyttäneet maat, meret ja joet ympäri kehitysmaita. Esimerkkini niistä käy Bhopalissa, Intiassa tapahtunut onnettomuus, joka tappoi tuhansia ihmisia.

He ovat ottaneet maat, joko väkisin tai huijaamalla alkuperäiseltä väestöltä. Tämän jälkeen maa käytetään loppuun tai saastutetaan. Kapitalistit pakottavat viljelijät tilanteeseen, jossa nämä joutuvat tehoviljelyllä ja nautintoaineiden kasvatuksella tyydyttämään läntistä ahneutta. Tuloksena seuraa nälänhätä.

Kaikki tämä tyydyttääkseen kapitalistisia markkinoita, jotka eivät välitä mistä voitto saadaan. Ekologinen autioituminen ei ole parantumaton sairaus; se on lahja järjestelmältä, joka riistää ja myrkyttää meitä ja planeettaamme.

Tämä on kapitalismin luonne. Se on ahne, järjetön talousjärjestelmä, joka yrittää jatkaa kulkuaan kaikin keinoin, planeetan tuhosta välittämättä.

Vihreä kapitalismi

07ymparisto2Jotkut niistä jopa yrittävät myydä ajatusta, että heistä on tullut “vihreitä”, että he muka todella välittävät. Tämä johtuu siitä, että ongelmat ovat liian suuria kätkettäviksi. He yrittävät syyttää meitä ja pistää meidät vastuuseen kaikesta saastuneisuudesta.

Yläluokan tietää olevan huolissaan silloin kun se valehtelee tavallista enemmän. Ei tarvitse kuin katsoa kalliita mainoksia, joissa ylikansalliset yritykset kilvan kehuvat itseään “vihreiksi”. Eikä niiden läpinäkyvät valheet lopu tähän.

Uusin idea on että yritykset kehittävät tuotteita, jotka ovat mukamas ympäristöystävällisiä. Sitten mainostetaan suureen ääneen, ja totta kai tuote maksaa tuplasti tavallisen hinnan. Lyijytön bensiini ei ole mikään suuri keksintö – lyijy on haitallista, ja mitä ilmeisimmin sitä ei olisi alunpitäenkään tarvinnut lisätä bensaan.

Samoin erilaisten jauheiden, pesuaineiden ja kosmetiikkatuotteiden olisi pitänyt olla “myrkyttömiä” alunalkaenkin. Tämä avaa Body Shopin kaltaisille juppifirmoille mahdollisuuden tehdä rahaa myymällä tuotteita, jotka ovat “turvallisia”.

Kapitalismi on huomannut virheensä vakavuuden ja pistää meidät maksamaan sen korjausyritykset valtavilla hinnankorotuksilla. Aidot “vihreät” tuotteet ovat aina olleet oikeutemme. Älä anna kenenkään väittää muuta.

Sumutusta

Älä tule huijatuksi – vihreä kapitalismi on huijausta, ei suinkaan planeettamme pelastus. Me emme suinkaan ole syyllisiä, he ovat. He myyvät meille kalliilla sellaista, joka jo on meidän, tekevät valheillaan rahaa aina kun vain voivat.

Koko tämän “vastuullisen kapitalismi”-paskan tarkoitus on auttaa niitä salaamaan todellisen toimintansa – riiston. Kapitalistit kuluttivat vuosia juomavetemme likaamiseen, nyt he tahtovat meidän maksavan sen puhdistuksen. He saastuttivat planeettamme, ja nyt he haluavat meidän ottaa vastuun siitä.

Kapitalismi ei ole, ei voi olla eikä koskaan tule olemaan ympäristöystävällinen.

07ymparisto3