Joidenkin ihmisten mielestä Neuvostoliiton talous on päin persettä, koska Neuvostoliitto on ‘sosialistinen’. Heh heh! Neuvostoliitto on aina ollut kapitalistinen diktatuuri. Jos tuotantovälineitten valtiollinen omistus on sosialismia, on suurin osa historiallisista valtioista ollut ‘sosialistisia’.

Muinaisissa valtioissa tyranni jakoi maat ‘läänityksinä’ yläluokan jäsenten kesken – sama systeemi kuin tänään Neuvostoliitossa.

Tuotantovälineiden periminen isältä pojalle on yleensä suhteellisen uusi keksintö. Ruotsi-Suomessa ‘valtiososialismin’ lakkautti Kustaa Vaasa.

‘Sosialistisiksi’ julistautuivat nimellisesti järjestyksessä Meksiko, Ukraina, Gruusia ja Neuvostoliitto. Lenin suuttui neljänneksi jäämisestä ja valloitti Ukrainan ja Gruusian, mutta ei kyennyt pärjäämään Meksikolle, joka maapallon toiselta puolen huuteli: ‘Lällällää!’.

30-luvulla USA:ssa oli todellinen kansanliike, jonka mukaan täytyy hyökätä Meksikoon ja valloittaa se, koska Meksiko on ‘bolsevistinen ja sosialistinen’. Ei hätää! Uusi edullinen sopimus Meksikon öljyvarojen hyödyntämisestä ja Meksiko muuttui USA:ssa ‘kapitalistiseksi’.

Totuuden nimissä on myönnettävä, että Meksiko jossain määrin uskoo olevansa ‘vallankumouksellinen’ tai ‘sosialistinen’ – Venäjällä vallanpitäjät ovat aina nauraneet mahaansa pidellen ‘sosialismille’. Meksiko jopa lähetti aseita tukeakseen Espanjan proletariaatin perustamaa sosialistista yhteiskuntaa – Stalinin lähettämät aseet menivät eräänlaisille poliisijoukoille, jotka rintaman takana Tuure Lehénin johdolla lopettivat sosialismin panssareita, tykistöä, teloituksia ja kidutuksia käyttäen.

Meksikossa on julkisilla paikoilla Meksikon vallankumoukseen osaa ottaneiden kuuluisien anarkistien patsaita. Anarkistit taistelivat vallankumouksen loppuvaiheissa eri puolilla toisiaan vastaan. Lopuksi tehtiin rauha, kun kaikki joka tapauksessa kannattivat ‘sosialismia’. Patsaat ovat yleviä ja hyödyllisiä. Niiden päällä voi linnut käydä paskalla. Vuonna 1917 oli esimerkiksi Uruguay paikka, jossa tuotantovälineet omisti valtio ja jossa oli oikea siisti parlamentaarinen demokratia. Tuotantovälineet oli ottanut valtiolle liberaalipuolue.

Se, että Neuvostoliiton talous on päin persettä johtuu samasta syystä, kuin miksi muualla asiat menevät päin persettä: kapitalismista. Ilmeisesti Neuvostoliitto on kapitalistisena diktatuurina vielä äärioikeistolaisempi kuin USA tahi Japani! Muuten ei talous voisi olla noin huonossa jamassa.

1. Nomenklatura

08neuvostoliitto1

Napoleonin mielestä jokainen sotilas kantaa repussaan marsalkansauvaa. No, Rooman keisarikunnassa oli sotilaskeisareita, jotka olivat aloittaneet orjana ja nousseet armeijan rivimiehestä keisariksi asti.

Sivistyneissä kapitalistisissa maissa yläluokka tyytyy ryyppäämään. Korkeakoulujen tehtävänä on tuottaa koulutettu keskiluokka yhteiskunnan ‘upseeristoksi’, jolla on teoriassa aina mahdollisuus ‘ylennykseen’.

Neuvostoliitossa juoppohullu yläluokka kuvittelee hurmostilassa tietävänsä kaikki maailman asiat. Siperian joet on käännettävä juoksemaan vastavirtaan tai mitä tahansa hullua Marxin, Leninin ja vodkan sekoittamissa aivoissa hurahtaa!

Korkeakoulusivistystä saanut keskiluokka joutuu Neuvostoliitossa koko ajan toteuttamaan mielettömyyksiä – mutta on mieletön porukka itsekin! Ilmeisesti Neuvostoliitossa korkeakoulut ovat keskiaikaisia laitoksia, joihin on vaikea edes päästä sisään rehellisin keinoin. Isin täytyy olla sopivassa yhteiskunnallisessa asemassa tai sisäänpääsystä täytyy maksaa sopiva lahjus.

Keskiluokkainen ihminen ei saa Neuvostoliitossa ‘ylennyksiä’ olemalla hyvä työntekijä – tällöinhän joutuisi kritisoimaan ylempiä. Ylennyksen saa olemalla perseennuolija tai olemalla mahdollisimman huono ja laiska – tällöin kundi ylennetään, jotta se ei saisi aikaan enempää vahinkoa. ‘Selvää johtaja-ainesta’.

Työväenluokka on Neuvostoliitossa sorrettu ja alistettu, mutta se joutuu kohtaamaan vielä kaameamman asian kuin sorto. Sorrettukin ihminen voi lohduttaa itseään valehtelemalla, että oma työpanos menee edes jonkun hyväksi – edes riistäjän hyväksi, ja kun riistäjä saa kylliksi, alkaa pöydältä tippua muruja myös työväenluokalle.

Perkele! Neuvostoliitossa esimerkiksi kaivostyöläisiä kuolee kuin kärpäsiä, mutta annas olla mitä kaivoskuilusta ulkona näkyy: työläisten louhima hiili on kasattu kaivoskuilun läheisyyteen kasoiksi, joista nousee vuodesta toiseen savua! Hiilipöly syttyy kytemään ja puolet työläisten louhimasta hiilestä tuhoutuu kun kuljetusta ja varastointia ei vaivauduta parantamaan. Todellinen ‘Työväenluokan Paratiisi’! Neuvostoliittolainen työläinen näkee omin silmin, että raaka-aineita ja energiaa tuhlataan ja tuotetut tuotteet ovat ala-arvoisia – puoluepukarithan saavat joka tapauksessa vastaavia länsimaisia kapistuksia.

Länsimaisen yhteiskunnan vapaus ja tasa-arvoisuus ovat typeriä valheita – mutta yhteiskunta pysyy pystyssä, kun muutama huumorintajuton tosikko höynäytetään paiskomaan töitä niska limassa. Joskus vahingossa asiat voivat mennä oikeinkin päin. Venäjällä jokainen täysjärkinen ihminen tietää, että yhteiskunta on karkea luokkayhteiskunta. Syntyperä ratkaisee pääosan menestystä ja ryyppykaveruus ja mafiakähmintä loput. ‘Ylennyksiä’ ei saa työnteolla, vaan olemalla hauska ryyppyveikko. Kaikki lintsaavat kilpaa – ja tekevät siinä järkevästi. Selvää on, että ryyppääminen on hauskempaa kuin työnteko, ‘Viinaa kaaliin!’.

‘Nomenklatura’ on kaamea sana, joka kertoo totuuden Neuvostoliitosta. Ihminen, joka kuuluu ‘nomenklaturaan’, saa mukavan ja helpon suojatyöpaikan loppuelämäksi! Täysi kastilaitos!

2. Laittomuus

08neuvostoliitto2Lakien tehtävänä on antaa riistäjälle turva riistettyjä vastaan. Laeilla on myös toinen tehtävä: määrätä kuka saa riistää ketä ja kuinka paljon. Fiksut mafiosot jakavat alueet, joilta kerätään suojelurahoja. Fiksut mafiosot ottavat vain sopivan määrän suojelurahaa. Venäjällä kaikki luulevat olevansa mafiosoja ja kaikki pyrkivät ‘keräämään suojelurahoja’ kaikilta jos vain voivat.

Länsimaissa oli aikoinaan sama systeemi: laiton ‘Lapuan Laki’, jossa jokainen pyrki potkimaan päähän jokaista. Tämä johti mm. siihen, että jokainen valtio oli enemmät puolet ajasta sodassa jotain toista valtiota vastaan, yläluokka koostui ammattisotilas/ammattirikollisista, jotka lahtasivat toisiaan päivät pitkät, verorahat käytettiin pelkkään sodankäyntiin, ja silloin tällöin köyhät maalaiset nousivat nälkäkapinaan, joka tietysti kukistettiin, mutta niin, että puolet työikäistä väestöä kuoli teloituksiin tai nälkään.

Lakien tehtävä on siis myös estää kaikkien sota kaikia vastaan. Venäjällä on kuitenkin aina vallinnut ‘Lapuan Laki’, jonka etevin edustaja oli porvarillinen aatelismies Lenin.

Lenin oli syfiliksen mielisairaaksi tekemä lakimies, joka löi kaikki ennätykset laillisuuden pilkassa. Vuonna 1922 sosialistivallankumouksellinen puolue tuomittiin oikeudessa “laittomien terroritekojen aikomisesta ja itsensä ilmiantamatta jättämisestä”. HAHHAH!

1924 espanjalaiset anarkistit Durruti ja Ascaso vangittiin Pariisissa. Kundit olivat nikkaroineet auton takapenkille jalustan konekiväärille. Konepellin alla oli James Bond-tyyliin toinen kuularuisku, joka ampui jäähdyttimen läpi namikkaa painaessa. Durruti ja Ascaso tunnustivat mukisematta, että James Bond-autoa oli tarkoitus kokeilla Espanjan kuninkaan Alfonso II:n vierailun aikana. Tarkoitus oli ampua Espanjan kuningasta ja Ranskan presidenttiä kuljettava autosaattue tohjoksi.

Työväenluokan sankarit saivat kuusi kuukautta vankeutta kahden konekiväärin laittomasta hallussapidosta. Poliisien neuvonpidossa oli joku ehdottanut, että pojat voisi pistää eliniäksi mielisairaalaan, mutta tuohtuneet poliisit tuomitsivat ehdotuksen laittomana ja häpeällisenä, koska sivistysmaissa aikomus ei ole mikään rikos.

USA:ssa ja Leninin Neuvostoliitossa ‘aikomus on rikos.’ Lenin korosti nimenomaan Neuvostoliiton ‘edistyksellisimpänä piirteenä’ sitä, että rikoslaissa aikomus ja teko ovat sama asia. Älykääpiö Solzenitsynkin osaa siteerata natsipelle Leniniä seuraavasti:
“Rikoslakia kiirehdittiin kovasti eserrien oikeudenkäyntiä varten: oli aika laskea Lain graniittipaadet! Toimeenpanevan keskuskomitean istunto alkoi toukokuun 12. päivänä, niin kuin oli sovittu, mutta rikoslakiprojekti ei vain ottanut valmistuakseen – se oli vasta viety Gorkiin Vladimir Iljitshin tarkastettavaksi. Kuudessa rikoslain pykälässä oli ylärajana ampuminen. Se ei tyydyttänyt. Toukokuun 15. päivänä Iljitsh lisäsi projektin marginaaleihin vielä kuusi pykälää, joiden tarkoittamissa rikoksissa ampuminen niin ikään oli välttämätön, (mm. 69. pykälän: propaganda ja agitaatio…myös kehottaminen hallituksen passiiviseen vastustamiseen ja joukkokieltäytymiseen asevelvollisuuden tai veronmaksuvelvollisuuden noudattamisesta). Ja vielä yksi ampumisen syy: luvaton palaaminen ulkomailta (niin kuin kaikki sosialistit aikaisemmin livahtelivat yhtenään). Ja vielä yksi ampumisen veroinen rangaistus: karkottaminen ulkomaille. (Vladimir Iljitsh näki lähellä olevan ajan, jolloin meille tuppaa Euroopasta väkeä loputtomasti mutta ketään ei saada pakotetuksi vapaaehtoisesti lähtemään meiltä länteen.)”

Porvarillista syntyperää olevat marxilaiset yliopistopellet! Luuletteko, että kysymys on moraalista? Lenin oli yksinkertaisesti pelkuri. Esimerkiksi tyranni Caesar armahti sisällissodan jälkeen kaikki, vaikka neuvonantajat sanoivat sen johtavan uuteen sisällissotaan. Caesar nauroi pelkureille, ryyppäsi, irstaili, ja vielä puukotettunakin veti viimeisillä voimillaan puukottajia turpiin. Rohkea ihminen uskaltaa olla armelias, kun taas miljoonatkaan teloitusmääräykset eivät voi estää kuppatautista kuolemaan kalu tohjona!

Ranskalaisten suhtautuminen Durrutiin ja Ascasoon osoittaa, että poliisien ja tuomarienkin kaltaiset ammatti- ja taparikolliset saattavat olla jollain kieroutuneella tavalla reiluja. Valitettavasti kaikenlainen laiton vainoaminen maailmassa vain lisääntyy. Suomeenkin yritetään saada systeemi, jossa ‘ilmiantopuhelimeen’ soitettu nimetön ilmianto voisi johtaa tuomioon – Juice Leskinen olisi jo joutunut linnaan yhden ihmisen nimellisen ilmiannon perusteella jos ei olisi kuuluisa.

3. Kaupankäynnin kieltäminen

Anarkistit tähtäävät kommunistiseen yhteiskuntaan, jossa työväenluokka omistaa tuotantovälineet. Se miten tuotteiden jakelu tapahtuu on asia, josta päätetään suoran demokratian keinoin. Marxilaisten natsien kannattamassa porvarillisessa kapitalismissa valtio on ikään kuin yksi iso yhtiö, joka omistaa kaiken ja riistää vapaasti – sama tilanne kuin Keski-Amerikan ‘banaanitasavalloissa’ paljolti oli 1950-luvulla. Ei ole mitään syytä uskoa, että porvarilliset marxilaiset yliopistointellektuellit ovat sen ‘kiltimpiä’ kuin United Fruitin vastaava porukka. Jos United Fruit olisi 1950 julistanut olevansa marxilainen valevasemmisto, olisi Guatemala muuttunut heti valtiososialistiseksi, koska United Fruit omisti käytännössä kaiken. Lautasellinen Kuatemaalan Valtiososialismia!

Kaupankäynnin kieltäminen ei tietenkään johda kaupankäynnin loppumiseen, kuten Lenin kupansyömissä aivoissaan oletti, vaan maailman isoimpaan mustan pörssin liiketoimintaan. Porvarilliset ihmiset luulevat usein, että poliisit ovat jonkinlaisia joulupukkeja, jotka täyttävät kaikki kilttien lasten toiveet. Poliisi voidaan lahjoa jos vain rahaa on lahjuksiin. Tämä selittää mm. sen miksi kieltolait aina epäonnistuvat. Lenin julisti kieltolain v.l919, mutta vuonna 1921 sallittiin viini. Vasta Stalin salli vodkan – “mutta vain väliaikaisesti”.

Varsinaisia ‘rikollisia’ suurempi ongelma Neuvostoliitossa on se, että kaikki ovat rikollisia. Jokainen haluaa tehdä mustan pörssin kauppoja, koska kielletty hedelmä on makea. No, USA:n joissakin osavaltioissa on suuseksi lailla kielletty! Miehet eivät kuulemma sitten muuta ajattelekaan. Leninin ratkaisu asiaan olisikin, että kaikki pitäisi pistää häkkiin “laittoman suuseksin himoitsemisesta ja itsensä ilmiantamatta jättämisestä”.

Ukrainan ja Espanjan vallankumouksissa ei kaupankäyntiä kielletty. Tuotteet kuuluivat kullekin tehdaskollektiiville tai maalaiskommuunille, joista jokainen päätti äänestämällä siitä, mitä tuotteilleen tekee. Kommuuneihin kuulumattomat maanviljelijät saivat vapaasti myydä omien kättensä tuotteita. Leninin älynväläys taas oli, että valtio ottaa armeijan ja poliisin avulla kaiken itselleen ja jakaa sen sataprosenttisen oikeudenmukaisesti. Sataprosenttisen! Ei kai vaan Lenin saa hieman enempi kuin kuuluu! Ei kai poliisi saa hieman enempi! Ei kai armeija saa hieman enempi! Leniniläinen sekoilu ehkä toimisi, jos vallanpitäjät olisivat jonkinlaisia jumalia tai aineettomia henkiolentoja.

Selvää on, ettei todellinen oikea anarkistinen sosialismikaan voi alussa olla täysin ‘oikeudenmukainen’. Tuloeroja tulee olemaan, mutta niitä tasataan hiljalleen. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei kukaan tee työtä toisen palveluksessa ja etteivät yksityiset ihmiset voi tehdä päätöksiä toisten puolesta. Todellinen vallankumous on vain se, joka luo yhteiskunnan, jossa ihminen haluaa antaa paljostaan sille jolla on vähän. Tämä voi toteutua vain, jos yhteiskunta on niin tasa-arvoinen, että ihminen luontaisesti häpeää ahnehtia itselleen enemmän kuin muilla. Kiellot, uhkaukset, lait ja poliisiterrori vain innostavat uhmaamaan. Kun Leninillä kerran oli palvelijoita oli turha vaatia, että palvelijoita vailla olevien ihmisten pitäisi ‘tyytyä osaansa’. Mitä iso edellä sitä pienet perässä! Vittu!

4. Yhteenveto

Kun ‘Lokakuun vallankumous’ oli tehty kiiruhti Lenin kavereineen julistamaan, etta “työläisillä on oikeus osallistua tehtaiden hallintoon”. Kapitalistit omistivat siis edelleen tehtaansa. Sekatalousmaa Venäjä antoi samaan aikaan itsenäisyyden kapitalistiselle Suomelle ja hyökkäsi itsenäisen valtiososialistiseksi julistautuneen Ukrainan kimppuun. Pian Lenin keksi laatia oman ‘sosialisointinsa’. Marxilaiset yliopistointellektuellit eivät lännessä ole kertoneet työläisille, että mainitussa ‘julistuksessa’ nimenomaan sanotaan, että entiset johtajat säilyttävät virkansa kun työnantajaksi muuttuu valtio. Heh heh!

Siihen aikaan yläluokan ihmiset olivat itse tehtaittensa ‘johtajia’. Kapitalistit saivat palkankorotuksen. Lenin vain suoritti pienen ‘fuusion’. Tämä on Neuvostoliiton virallista historiaa.

Neuvostoliitto on kapitalistinen ja sen talouselämän ongelmat ovat tyypillisiä ‘kehitysmaan’ ongelmia. ‘Länsimaiden’ valtti on ‘sananvapauden’ varjolla toteutettu ovela propaganda, jolla ihmisiä höynäytetään raatamaan niska limassa, koska juoksupojastakin voi tulla miljonääri. Neuvostoliiton olisi viimeistään 1960-luvulla ollut satsattava mahdollisimman avokätisesti rahaa vaikkapa insinöörien ja teknikoiden tapaisten koulutetun keskiluokan ihmisten koulutukseen ja huijata näitä lupailemalla avokätisesti ‘ylennyksiä’. Rahat pistettiin kuitenkin aseisiin – kuten kehitysmaat tapaavat tehdä. ‘Urakehitystä’ haluavat ihmiset eivät täten sekaannu tavalliseen tuotantoon, vaan menevät aseteollisuuteen, armeijaan, poliisiin, salaiseen poliisiin tai rupeavat ‘tavalliseksi rikolliseksi’. Neuvostoliiton propaganda on niin hölmöä, ettei sitä kukaan täysjärkinen usko. Yläluokka ei tyydy ryyppäämään vaan pyrkii oikeasti ‘johtamaan’ ilman mitään ammattitaitoa, kokemusta tai vastuuta.

Jatkuva kieltäminen ja poliisilla pelottelu on luonut tilanteen, jossa kukaan ei ole ‘lainkuuliainen kansalainen’. Monet ‘kapitalistiset taloustieteilijät’ väittävät, että koulutusmäärärahojen leikkaukset USA:ssa johtavat pitkällä tähtäimellä sielläkin talouden romahdukseen. Tavallinen työläinen huomaa tällöin yläpuolellaan pelkkiä ‘pomoja’, jotka vittuilemalla ja rähisemällä yrittävät salata koulutuksen ja kokemuksen täydellistä puuttumista. Ehkäpä USA julistautuu ‘valtiososialistiseksi”! HAH HAH!

Taloudellisten kriisien myötä tulee uudestaan myös todellinen työväenliike, jonka yleisin muoto tulee olemaan syndikalistisin periaattein toimivat ammattiliitot. Nyt on aika aloittaa myös keskustelu todellisesta sosialismista. Todellista sosialismia voi olla vain se, jota tavalliset työväenluokan ihmiset suoran demokratian keinoin toteuttavat. Sosialismi ei voi olla mikään yliopistokusipäitten sekopää dogmi. Eivät tällaiset maailmasta mitään ymmärrä. Se on jo nähty. Pistä TV auki ja katso mitä Neuvostoliitossa tapahtuu.

Ari Vakkilainen

Advertisement